2014. február 23., vasárnap

Csicsókacsók

Ha már vasárnap, lehetek lusta és amúgy sem rajongok a csicsókáért, főleg nem az 1 kg-ot meghaladó mennyiségért.  Elnyúlok, mint  a szomszéd kertben a 42 macska vagy Greta Garbo a szivarkájával.  Tettre kész barátom pedig pucolásra ítélt újságpapírokkal beveti magát a liliputi konyhánkba, és szalonnás csicsókát süt, mert ő azt imádja.
Ez tehát az ő receptje.


Hozzávalók

1 kg csicsóka
1-2 szelet szalonna
1 ek kókuszzsír
4-5 gerezd foghagyma
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors




Ha a csicsóka pucolásával ebédidőig végeztünk, akkor már jól állunk, még éppen megússzuk az éhenhalást. Apró kockára vágjuk, mint a krumplit és megfőzzük ügyesen bő sós vízben. Közben a foghagymát, hagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit pirítjuk. Ha megfőttek a csicsókáink, összekeverjük a szalonnás hagymával és egy nagy csokor petrezselymet aprítunk rá. Mi sült tarjával ettünk, tökmagolajos jégsalátával, és  mit mondjak, a macskák is doromboltak a  kertben. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése