Ez tehát az ő receptje.
Hozzávalók
1 kg csicsóka
1-2 szelet szalonna
1 ek kókuszzsír
4-5 gerezd foghagyma
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
Ha a csicsóka pucolásával ebédidőig végeztünk, akkor már jól állunk, még éppen megússzuk az éhenhalást. Apró kockára vágjuk, mint a krumplit és megfőzzük ügyesen bő sós vízben. Közben a foghagymát, hagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit pirítjuk. Ha megfőttek a csicsókáink, összekeverjük a szalonnás hagymával és egy nagy csokor petrezselymet aprítunk rá. Mi sült tarjával ettünk, tökmagolajos jégsalátával, és mit mondjak, a macskák is doromboltak a kertben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése