Ez a "konyhamalac" a finom házi kolbászt szereti, nem veti meg a csicsókapürét, diót ropogtat és kókusztejet szürcsöl hozzá
2014. február 23., vasárnap
Vasárnapi illatok
Körtés banános magfelfújt
Az úgy történt, hogy minap készítettem egy csokis banános kókuszgolyót, és bár finom lett, sehogyse akart elfogyni. Rá-rá néztem, de egyre szomorúbb szemekkel. Így lettek aztán beleolvasztva egy jó kis felfújtba.
Hozzávalók a kókuszgolyókhoz, amit igazán már nem is szükséges golyóvá formálnunk
30 gr kókuszzsír
30 gr kakaó (ekkora mennyiségtől 80%-os étcsoki keserűsége lesz, de ide most jól jön)
1 ek méz vagy eritrit
2 banán
Felolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a kakaót, az eritritet és robotgéppel összedolgozzuk. Beledobjuk a két banánt is, közben folyamatosan igyekszünk használni a robotgépet, hogy a massza sima maradjon, ne csomósodjon. Ha kész, félretesszük, hűljön le picit.
További hozzávalók
50 gr kókuszreszelék
50 gr dió
50 gr mogyoró
1 ek eritrit
2 tojás sárgája
3 tojás fehérje
1 csipet só
2 érett körte
1 lehelet szódabikarbóna
A kókuszt és a magokat majdnem lisztszerűvé daráljuk. Pürésítjük a körtét is, majd a fenti hozzávalókat - a tojás fehérjét kivéve- összedolgozzuk, és belekeverjük a "hamis" kókuszgolyót masszát is. Végül a fehérjét is habosra keverjük és óvatosan hozzáadjuk a készülő sütinkhöz.Tetejét megszórjuk durvára darált mogyoróval, dióval, amiből maradt még.
Nekem régifajta sütöm van, hőfokot nem tudok rajta állítani, de nagyjából 190 fokon 30-40 perc alatt kész van.Én egy kicsit puhára hagytam, így krémes maradt a belseje.
Címkék:
banán,
csoki,
kókuszgolyó,
körte,
maglisztek,
paleo,
süti,
vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése