Kókusztej otthon
Elnéztem a szomszéd kertben ezeket a szépen hizlalt macskákat, akik azzal
ütik el végtelen szabadidejüket, hogy jól bebüdösítik az egész
lépcsőházat, és arra gondoltam rögtön, hogy jól esne egy pohár habos házi
kókusztej. Hadd nyújtogassák ezek vágyakozva fölfelé a nyakacskájukat, ha én
émelyegve értem fel miattuk a második
emeletre. Elővettem hát gyorsan a zsíros,
apró szemű kókuszreszeléket, kimértem belőle 20 dekát és egy liter vízbe
öntöttem. Ami fontos, hogy kell hozzá egy csipet só, ami kihozza az ízeket, a pici
cukor és a kanálnyi olaj is fontos. Körülbelül 20 percig kínozzuk az illattal a szomszéd macskákat,
feltétlenül lassú lángon, de most nem feltétlenül a bosszú édessége
miatt, hanem azért hogy 90 fok alatt maradjunk a kókuszban lévő értékes
vitaminok miatt. Kb. 10 perc lassú főzés után összeturmixoljuk, a végén pedig még
egyszer újra. Ha kész, leszűrjük a sűrű reszeléket, és betesszük a hűtőszekrénybe,
hátha lesz belőle a napokban valami. Valószínű, hogy a kihűlt tej darabos
lesz, vagy vastag rétegben kókusztejszín képződik rajta. Normális jelenség, fel
kell rázni vagy melegíteni.
Hozzávalók
1 liter víz
1 csipet só
1 ek eritrit
1 ek paleoolaj
20 gr kókuszreszelék
Nem hiába tartják a macskát egy sunyi kis hízelgő állatnak, a főzés végére már azt gondoltam jóravaló állatok mégis ezek, leviszek nekik egy tálka meleg tejet, mégiscsak hat fok van és eső, mondjuk lehet utálják a kókuszt, de majd betöröm én a királynői vonulásukat és paleocicákat nevelek belőlük haha...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése